Tema for Desember: Matkultur
Disse aktivitetene gir en fin ramme for enkle og gode matopplevelser sammen. Grøtbaren er en Matjungel-klassiker, og er en passer perfekt nå i desember. Aktiviteten En råvare – flere matkulturer kan deles opp, og gjøres i flere omganger om dere ønsker det.
Tilpasning til covid-19: Begge aktivitetene kan gjøres med gjeldende smittevernregler. Vi har også laget forslag til hvordan dere kan tilpasse aktivitetene til de forskjellige utfordringene dere har nå.

Aktivitet: En råvare – Flere kulturer
I denne aktiviteten skal dere lage en eller flere potetretter og sammenlikne hvordan poteter brukes på ulike måter i ulike matkulturer.
Gjennom aktiviteten kan barna utvikle interesse, respekt og forstå verdien av likheter og ulikheter i et fellesskap. Barna lærer også hvorfor det å spise potet kan være bra for både kroppen og kloden.

Aktivitet: Grøtbar
Her lager barna grøt med ulik topping og får lage sin egen “grøtbar” ut av disse. De får velge mellom et utvalg frukt og bær, nøtter og frø, krydder og urter som kan brukes som topping til grøten, og være med på å tilberede disse ulike toppingene. Her brukes det rimelige råvarer som kan lages til mange, og det krever lite kjøkkenfasiliteter. Aktiviteten gir barna rom for kreativ utfoldelse med ulike valgmuligheter til å komponere sin egen grøt med næringsrik topping.
Har du spørsmål eller kommentarer til Matjungelen?
Ta kontakt med oss på post@matjungelen.no
Husk: Du kan gjerne sende inn bilder og videoer fra aktivitetene på SFO til oss på e-post, så legger vi det ut på Jungeltelegrafen.