Fiskefin matpakke uten gris

Mange barn er glad i fisk og sjømat, men de aller fleste barn og voksne har plass til mer av det enn vi spiser i dag. Fisk trenger heller ikke være noe som kun står på middagsmenyen. En matpakke med sprelske innslag kan være en super måte å få i seg mer fisk og sjømat. I tillegg er sjømat et bærekraftig alternativ til kjøttpålegg.

I følge en undersøkelse som Nofima har gjort av 100 matpakker er den største grunnen til at barn ikke vil ha fiskepålegg i matpakken at det er for grisete. Det må vi gjøre noe med, så her kommer noen råd til en grisefri og fiskefin matpakke.

Fiskekake i poten

En favoritt hos mange barn, og veldig grei å ha med seg i matpakken. Fiskekaker kan få rollen som pålegg på skive, tilbehør i salat eller fyllet i en wrap. Men de kan også bare spises som de er. De smaker like godt kalde som varme, og er lette å ha med i en matpakke uten søl. 

Gi tuben en klem

Både makrell i tomat og kaviar kommer i tube og holder matboksen ren og fri for søl. Lett å ta med, og lett å klemme ut på knekkebrødet eller skiven uten gris. Med pålegg i tube slipper man også garantert unna myke knekkebrød.

Redd restene 

Rester fra middagen? Laks, torsk og egentlig det meste av middagsrester er kjempegodt å ta med i en matpakke dagen etter. Bland i en salat, rull i en lefse eller stapp i et pitabrød. 

Legg skivene dobbelt

Legg skivene dobbelt eller pakk alt i en wrap. En enkel måte å unngå gris i matboksen, samtidig som pålegget holder seg friskere. Tunfiskrøre og laksepålegg er kjempegodt i matpakken og kan lages på forhånd, så har du det klart i kjøleskapet når det trengs.

Her finner du oppskrift på spicy tunfiskrøre eller deilig laksepålegg med urter.

Sprelsk matpakkedag

En ny vane kan trenge en liten ekstra puff. Kanskje dere kan bli enig om en sprelsk matpakkedag. Denne dagen er det sjømat som gjelder, så kan man gi barna valget mellom to fiskepålegg. Fiskekaker eller kaviar? Omelett med røkelaks eller wrap med tunfisk? På den måten får vi sjømat i matpakken, samtidig som barna får velge selv.  Da er det også større sjanse for at matpakken blir spist opp. 

Hold matpakken kald

Av og til kan det være greit å holde matpakken kald. Hvis du ikke har matboks med kjølelement kan du fryse ned en liten plastflaske med juice, vann eller smoothie og legge i eller inntil matboksen. Innholdet vil etter hvert tine slik at du kan drikke det, samtidig som maten holder seg frisk og fin. 

Har du noen gode tips til mer fisk og sjømat i matboksen? Bruk #matjungelen og del dem med oss på facebook eller instagram.

Lerøy har også flere gode oppskrifter på sjømat i matpakken

Flere nyheter fra Jungeltelegrafen

Måltider og smittevern på SFO

Vi vet at mange av dere synes det er vanskelig med matservering samtidig som dere skal opprettholde smittevern gjennom koronapandemien. Vi tok en prat med Eva Rustad de Brisis fra Helsedirektoratet for å få vite hvilke regler som gjelder, og få tips til hvordan vi fortsatt kan ha trygge og gode måltider sammen på AKS ...

En god matpakke til skolestart

Nok næring til en dag med lek og læring Barn spiser mange måltider på skole og skolefritidsordning i løpet av et år, og mange av disse kommer i en matpakke. For å sikre at barna har overskudd og energi til en lang dag med skole, lek og fritidsaktiviteter er det viktig at matpakken gir barna ...

Ta jungelbarna med på fisketur

Å fiske er en spennende aktivitet for store og små. Vi gir deg noen gode tips for å komme i gang med fisking sammen med barna.

Morsomme fakta om spiselige ville vekster

Naturen er full av spiselige ville vekster. Hvorfor ikke bruke sommeren til å utforske noen av godsakene dere kanskje ikke har oppdaget enda? Skvallerkål Visste du at skvallerkål, som nå er et forhatt ugras, ble innført av munkene som matplante en gang i middelalderen? De dyrket rett og slett skvallerkål i klosteret for å spise, ...

Matredding før ferien

Nå før ferien kan det være lurt å ta en liten opprydding i skapene . Her er noen gode tips til hvordan vi kan redusere matsvinn og få tømt skapene før sommeren: Brød Lag krutonger og bruk som topping i supper Frys ned brød i skiver og tin de i brødristeren når de skal serveres ...

Bli kjent med fruktbonden Arita

Arita Åkre er fruktbonde på Åkre Gård. Sammen med mannen Gjermund gror hun epler og plommer i Hardanger. I sommer skal vi få følge eplene og plommene på Åkre Gård. Hvordan plommene går fra små plommebabyer til saftige smaksbomber, epletrær i full blomst og mye annet spennende som skjer på en fruktgård. I høst håper ...

Top