Torsk i form med søtpotet, chili og yoghurt

Torsk i form med søtpotet, chili og yoghurt

Dette er en fin rett å lage til mange, som barna kommer til å digge.

Foto: Lerøy - Øystein Klakegg

Du trenger

  • 1 kg torsk, uten skinn og bein*
  • 2 stk søtpotet, stor
  • 2 stk paprika, rød
  • 2 stk chili
  • 8 ss olivenolje
  • 12 drag pepper
Salsa
  • 2 bunt persille, hakket
  • 1 ts sriracha, eller annen hotsauce
  • 12 ss yoghurt naturell*
  • 1 ts salt

Slik gjør du det

1. Skrell søtpoteten og kutt den i terninger, cirka 1 X 1 centimeter. Skjær paprika og chili i ringer.

2. Kutt torsken i store biter.

3. Putt grønnsakene i en ildfast form, og legg torsken oppå. Dryss over pepper og hell over olivenolje. Bakes i stekeovn i cirka 20 minutter på 160 grader.

4. Blant persille, sriracha og yoghurt til en saus. Denne heller du over formen straks den er ferdig og ute av ovnen.

 

* Allergener: melk, fisk

Laktoseintoleranse? Bruk laktosefri yoghurt.

Melkeallergi? Bruk soyayoghurt eller annen plantebasert yoghurt.

Top