Laks med eple, grønnkål og valnøtter

Laks med eple, grønnkål og valnøtter

En frisk og enkel rett som er lett å lage til mange.

Foto: Lerøy - Øyvind Ganesh

Du trenger

  • 1 kg laksefilet, uten skinn og bein*
  • 4 stk grønne epler, i terninger
  • 8 håndfuller grønnkål
  • 8 håndfuller valnøttkjerner*
  • 4 ss olivenolje
  • Saften av en sitron
  • Salt og pepper

Slik gjør du det

  1. Skjær eple i terninger. Bland grønnkål, valnøttkjerner og eplebitene sammen. Tilsett olivenolje, saften av en halv sitron, og salt og pepper.
  2. Bland salaten godt og la den stå mens du lager laksen.
  3. Stek laksen i stekepanne på middels varme i 2-3 minutter på hver side, eller i stekeovnen på 180 grader i 20 min, hvis du steker mange på en gang. Ha over salt og pepper.
  4. Server laks med blandet salat og litt grovt brød.

Allergener: Fisk, nøtter

Nøtteallergi? Bytt ut valnøtter med andre nøtter eller frø du tåler, eller erstatt med fetaost, soltørket tomat eller en annen grønnsak etter eget ønske.

Top