Enkel kjøleskapsgrøt

Kjøleskapsgrøt

En superrask og enkel rett som passer til alle måltider. Rør sammen ingrediensene og la alt svelle og godgjøre seg i kjøleskapet over natta. Bland inn det du liker best av frukt, bær, nøtter og frø, og den er klar til frokost dagen etter.

Du trenger

  • 1.2 liter havregryn*
  • 1.2 liter melk*
  • 6 dl naturell eller gresk yoghurt
  • En klype salt

 

Forslag til topping:

  • Eple, rosiner og kanel
  • Blåbær og valnøtter
  • Jordbær og banan
  • Appelsin, mandel og mynte

Slik gjør du det

  1. Bland sammen alle ingrediensene i en bolle.
  2. Fordel eventuelt over i porsjonsglass/syltetøyglass
  3. Sett kaldt i kjøleskapet over natten – eller minst 6 timer.
  4. Gjør klar valgfri topping med frukt og bær, nøtter og frø, og legg på grøten før servering.

 

Tips!

  • Du kan fint droppe yoghurt hvis du ikke har det tilgjengelig. Bare tilsett litt mer melk. Yoghurt gjør også grøten litt syrlig.
  • Det ser fint og ut å toppe grøten med frukt og bær, men de kan gjerne røres inn sammen med resten av ingrediensene også. Prøv f.eks revet eple og kanel i grøten!

 

*Allergener: Melk, gluten.

Cøliaki? Selv om havre er en glutenfri kornsort kan det være spor av andre kornslag, så velg helst glutenfrie havregryn eller bokhvete.

Laktoseintoleranse? Bruk laktosefri melk og yoghurt.

Melkeallergi? Bruk melke- og yoghurtalternativer av f.eks havre, kokos, soya, mandel eller ris.

Top