Indisk gryte med poteter

Indisk potetgryte med linser

Indisk potetgryte med linser

Enkel og kjempegod vegetargryte med poteter, linser, tomater og spennende krydder.

Indisk gryte med poteter

Du trenger

  • 6 ss olje
  • 2 finhakket løk
  • 4 båt hvitløk – finhakket
  • 2 finhakket rød chili
  • 1 kg skrelt potet i terninger, gjerne melne poteter
  • 4 skrelt gulrot i terninger
  • 2 boks hermetiske linser
  • 2 boks hakkede hermetiske tomater
  • 3 ts garam masala
  • 2 ts paprikapulver
  • 2 ts gurkemeie
  • 2 ts malt spisskummen
  • 2 ts salt
  • 2 dl kaldt vann
  • Frisk koriander

Slik gjør du det

  1. Skyll linsene godt i rennende kaldt vann.
  2. Fres løk og hvitløk blankt i en vid kasserolle.
  3. Tilsett potetterninger, gulrotterninger og chili og fres videre et par minutter.
  4. Bland i krydderet og rør rundt.
  5. Tilsett hakkede tomater og vann.
  6. Kok til potetene er nesten møre. Koketiden avhenger av hvilken potetsort du velger. Det går raskest med melne poteter som mandel eller pimpernel.
  7. Linsene tilsettes og kokes med til potetene er helt møre.
  8. Smak til. Blir gryten for tykk kan du spe med litt mer vann.

Tips! Har dere ferdig kokte poteter, kan du gjerne bruke dem i denne gryten. Tilsett dem mot slutten sammen med linsene.

Ha gjerne litt frisk koriander på toppen.

Top