Fisiekaker

Hjemmelagde fiskekaker

Hjemmelagde fiskekaker

Dette er en klassisk fiskekakeoppskrift som kan varieres med ulike ingredienser. Nystekte fiskekaker glir lett ned som de er, men de passer også godt i burgerbrød med salat, eller med poteter og råkost.

Fisiekaker

Du trenger

  • 1 kg fersk hvit fisk, f.eks sei, torsk eller hyse*
  • 6 dl lettmelk*
  • 4 ts salt
  • 2 ss potetmel
  • 1 ss finhakkede krydderurter, f.eks gressløk, dill eller basilikum.

Slik gjør du det

  1. Fjern eventuelt skinn og bein på fisken og skjær den i biter.
  2. Kjør fiskebitene sammen med salt i en kjøkkenmaskin/foodprocessor til blandingen er seig og fast.
  3. Tilsett litt og litt melk til farsen er jevn og glatt. Det er ikke sikkert du trenger all melken.
  4. Tilsett potetmel og krydderurter og rør godt sammen.
  5. Stek en “prøvekake” i stekepanne på middels varme og smak om det trengs mer krydder, før du steker resten av fiskekakene.

 

Tips! Dette er en grunnoppskrift som kan varieres med ulike smakstilsetninger, som barna gjerne kan få være med og velge. Prøv for eksempel:

  • Red currypaste og finhakket chili
  • Basilikum og revet ost
  • Pesto og paprika
  • Dill og fennikel
  • Ingefær og tang (fersk eller tørket)

 

*Allergener: Melk og fisk

Laktoseintoleranse? Bruk laktosefri melk

Melkeallergi? Bruk soya- eller havremelk.

Top