Grønnsaksalat med nøtter og egg

Grønnsaksalat med valnøtter og egg

Denne salaten er som skapt for å lages dagen i forveien og oppbevares i kjøleskapet. Da kan barna bare forsyne seg når de kommer sultne hjem fra skolen. Sukkererter, paprika og stilkselleri setter en spiss på smaken.

Du trenger

  • 300 g fullkornpasta*
  • 3 dl matyoghurt*
  • 2 ss kesam mager*
  • 1 dl sylteagurk, hakket
  • 200 g sukkererter
  • 3 stilk stangselleri*
  • 1 stk gul paprika
  • 2 stk hardkokte egg*
  • 8 stk valnøttkjerner*
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper

Slik gjør du det

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Tilsett kesam og finhakket sylteagurk.
  2. Kok opp vann med litt salt. Kok sukkerertene i 1 minutt og avkjøl dem i kaldt vann. La dem renne godt av.
  3. Skjær stilkselleri i skiver og paprika i terninger. Skrell og del hardkokte egg. Hakk valnøttkjerner.
  4. Bland alt sammen og smak til med salt og pepper.

 

* Allergener: melk, gluten, selleri, egg, nøtter

Laktoseintoleranse? Bruk laktosefri yoghurt og kesam.

Melkeallergi? Bruk soyayoghurt eller annen plantebasert yoghurt.

Cøliaki? Bruk glutenfri pasta

Eggallergi? Erstatt egg med bønner eller linser

Nøtteallergi? Dropp nøttene. Du kan eventuelt tilsette frø for tekstur.

Top