Ertesuppe med mynte og torsk, servert med grillet brød

Ertesuppe med mynte og torsk, servert med grillet brød

En fargerik, næringrik og fristende suppe med billige råvarer. Og visste du at mynte og erter er en skikkelig god smakskombinasjon? Prøv selv!

Foto: Lerøy - Øystein Klakegg

Du trenger

  • 1,1 kg torskefilet, i terninger*
  • 1 l lettmelk*
  • 1 kg grønne erter, fryste
  • 2 potter fersk mynte
  • Salt og pepper
  • 2 dl fiskebuljong*
  • 4 ss rapsolje
  • 8 stk grøvbrødskiver, gjerne gårsdagens brød*

Slik gjør du det

1. Bland alle ingrediensene bortsett fra fisken i en kasserolle, og kok under omrøring i cirka fire minutter. Lag puré av det hele med en stavmikser.

2. Tilsett fiskebitene og la suppen trekke i cirka fem minutter.

3. Ha rapsolje i en stekepanne og stek brødskivene på middels varme i omlag to minutter på hver side.

 

Tips: Pass på at ikke suppen koker for lenge, da mister den sin fine og friske grønnfarge.

*Allergener: Fisk og skalldyr, melk, gluten

Laktoseintoleranse? Bytt til laktosefri melk

Cøliaki? Bruk glutenfritt brød, og bruk en buljongtype uten gluten.

Top