eplegrøt

Eplegrøt

Eplegrøt

Grøt kan lages på mange måter, også med frukt og bær. Eplegrøt er en herlig høstdessert som passer godt å lage når de norske eplene er i sesong. Det er også en fin rett å lage for å bruke opp nedfallsfrukt som har fått seg en trøkk.

eplegrøt

Du trenger

  • 16 epler, f.eks aroma eller gravenstein
  • 2 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 2 ts kanel
  • Kesam, yoghurt eller melk til servering*

Slik gjør du det

  1. Skrell og skjær eplene i terninger.
  2. Kok eplene i en kjele med vann til de er møre.
  3. Mos eplene og smak til med sukker og kanel.
  4. Server med en klatt vaniljekesam, yoghurt eller litt kald melk.

 

Tips! For å unngå matsvinn kan du finhakke skallet og bruke i f.eks vaffelrøre, grøt eller i tomatsuppen. Det går også helt fint å lage eplegrøt med skall. Hvis du har rester av eplegrøten kan den brukes på samme måte som eplemos, på grøt, lapper eller på skiven.

 

*Bruk laktosefrie melkeprodukter ved laktoseintoleranse, eller bruk melkealternativer av kokos, havre eller mandel ved melkeallergi.

Top