byggrynsgrøt

Byggrynsgrøt med rørte bær

Byggrynsgrøt med rørte bær

Bygg er bærekraftig, kortreist og næringsrik kornsort som vi gjerne kan spise mer av! Hele byggryn passer ypperlig i grøt, og har en deilig nøtteaktig smak og litt mer tyggemotstand enn havregrøt.

byggrynsgrøt

Du trenger

  • 4 dl hele byggryn*
  • 2 dl havregryn*
  • 2 l lettmelk*
  • 1 ts salt
  • 2 ts kanel
  • Rørte bær, f.eks bringebær eller jordbær.

Slik gjør du det

  1. Hell byggryn i en bolle og fyll med kaldt vann. La stå over natten.
  2. Hell av vannet og kok opp byggryn sammen med melken. La grøten småkoke i ca 30 minutter under omrøring, til byggrynene er myke men med litt tyggemotstand.
  3. Tilsett havregryn og salt og kok i noen minutter til.
  4. Server grøten med bær og et dryss kanel.

 

Tips! Du kan droppe havregrynene og bare lage grøt på byggryn og melk.

 

*Allergener: Melk, gluten

Cøliaki? Du kan erstatte bygg med hel bokhvete.

Laktoseintoleranse? Erstatt melk med laktosefri melk.

Melkeallergi? Bruk alternativer som havremelk, kokosmelk eller rismelk.

Top