Banan kommer fra bananpalmer og er den frukten vi spiser mest av i Norge! Disse bananpopsene er et morsomt alternativ til pinneisen, og kan gjerne lages sammen med barna.
Du trenger
4 bananer
5 dl naturell yoghurt *
1 plate kokesjokolade *
Revet kokos
Finhakkede mandler * (kan sløyfes)
Bakepapir
Ispinner/grillspyd
Slik gjør du det
Smelt kokesjokolade på middels temperatur i en kjele.
Finhakk mandler.
Legg mandler, yoghurt og kokos på hver sin tallerken.
Skrell og del bananene på midten.
Tre banenene på en ispinne/trepinne fra den tykkeste enden.
Vend bananen i yoghurt eller sjokolade.
Dryss deretter på kokos og/eller mandler.
Legg bananpopsene på et brett eller fat med bakepapir.
Gjør plass i fryseren og legg bananpopsene i frysen i minst 30 min.
Tips: Som topping kan du også ha havregryn, sesamfrø, kanel, kardemomme, eller finhakket sjokolade. Prøv dere frem!
* Allergener: laktose* og nøtter*
Laktoseintolerant? Bruk laktosefri yoghurt og sjokolade uten melk.