Tomatsuppe

Tomatsuppe

Hjemmelaget tomatsuppe smaker aller best. Bruk store og godt modne tomater for å få mest mulig smak. Denne suppen er smakt til med hvitløk og kajennepepper for å få den litt «hot».

Til 8 personer trenger du:

  • 16 stk modne tomater
  • 8 stk sjalottløk
  • 4 båt hvitløk
  • 6 ss olivenolje
  • 2 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 3 dl lett matfløte*
  • ½ ts kajennepepper
  • hakket frisk timian eller kruspersille
  • salt og pepper

Utstyr:

  • Desilitermål
  • Kjele
  • Stavmikser

Slik gjør du det:

  1. Skrell og hakk løk og hvitløk hver for seg.
  2. Skyll tomatene og skjær dem i mindre biter.
  3. Skyll og hakk krydderurtene.
  4. Stek sjalottløken (ikke hvitløken) raskt i olje til den er blank og myk. Tilsett tomater og la dem steke med i ca. 2 minutter.
  5. Tilsett buljongen og de hakkede krydderurtene.
  6. La suppen koke i ca. 20 minutter.
  7. Tilsett hvitløk.
  8. Kjør suppen glatt med en stavmikser.
  9. Rør inn matfløten og smak suppen til med kajennepepper, salt og pepper.

Server suppen – gjerne med grovbrød til.

Tips: Du kan gjerne bytte ut tomatene med ca 3 -4 bokser hermetiske tomater, og eksperimenter gjerne med andre krydderurter.

 

*Allergener: Laktose

Laktoseintolerant? Velg laktosefri fløte.

Top