Tacobolle

Tacobolle

Tacobolle er et godt alternativ til fredagstacoen, her med bønner istedenfor kjøtt.

Til 8 tacoboller trenger du:

  • 1 pakke salat
  • stk paprika
  • 1 stk rødløk i terninger
  • 6 stk tomater
  • 1 potte frisk koriander
  • avokadoer
  • 1 stk lime
  • salt og pepper

Til bønnemiks trenger du:

  • 16 stk finhakkede sjampinjonger
  • 1 finhakket gul løk
  • 4 fedd finhakket hvitløk
  • 1 finhakket rød chili
  • 8 finhakkede tomater
  • 570 g kokte kidneybønner (2 pakker)
  • 4 ts malt spisskummen
  • 2 ts chilipulver
  • 4 ts paprikapulver

Slik gjør du det

  1. Skyll bønnene i kaldt vann.
  2. Fres alle ingrediensen til bønnemiksen i en stekepanne og bland inn krydder.
  3. La miksen putre i noen minutter. Blir den veldig tykk kan du tilsette litt vann.
  4. Del avokado og ta ut steinen. Ta ut fruktkjøttet med en skje og mos sammen til en røre i en bolle. Smak til med litt lime, salt og pepper.
  5. Bland inn finhakket korianderblader.
  6. Skyll og skjær resten av grønnsakene i terninger.
  7. Til servering: Legg salaten i bunnen av åtte serveringsboller. Fordel alle ingrediensene hver for seg oppå salaten.
Top