Rabarbrasmuldrepai

Rabarbrasmuldrepai

Smuldrepai med rabarbra er både godt og enkelt. Bruk gjerne annen frukt i sesong. Smuldrelokket er en fin måte å bruke opp gammelt brød på. Nok til én paiform.

Til 8 personer trenger du:

Fyll:

  • 500 g rabarbra
  • 1 dl sukker
  • 1 ss potetmel
  • 1 ts revet frisk ingefær

Smuldrelokk:

  • 2 dl brødrasp
  • 2 dl havregryn
  • 2 ts kanel
  • 4 ss sukker
  • 10 stk hakkede mandler (kan sløyfes)
  • 80 g myk margarin

Slik gjør du det:

  1. Skyll rabarbraen og del den i biter.
  2. Bland sammen sukker og potetmel i en bolle. Ha i rabarbrabitene og den revne ingefæren. Bland godt sammen. Potetmelet hjelper rabarbraen til å holde på formen og fuktigheten.
  3. Ha rabarbraen over i en smurt paiform.
  4. Lag brødrasp av tørt brød som du rasper  til smuler på rivjern. Du kan eventuelt bruke mel istedenfor brødrasp.
  5. Bland sammen de tørre ingrediensene til smuldrelokket.
  6. Skjær margarin i terninger og smuldre det inn i de tørre ingrediensene med rene fingre. Dersom den er helt myk kan du bruke en liten skje.
  7. Fordel “deigen” over rabarbraen.
  8. Stek smuldrepaien midt i ovnen ved 200 grader C i ca. 20 minutter til den er gyllen på toppen.

Server gjerne med vaniljekesam, vaniljeyoghurt eller litt is hvis det er en festlig anledning.

 

Tips: En smuldrepai kan også lages med for eksempel epler, plommer, blåbær eller en blanding av ulike frukter og bær. Frosne frukt og bær fungerer også fint.

Allergener: gluten, laktose, nøtter.

Cøliaki? Bruk glutenfrie havregryn og brød

Laktoseintolerant? Bruk laktosefri margarin, og server med laktosefri kesam

Vær obs på at noen kan være allergisk mot nøtter.

Top