Pitapizza

Pitapizza

Dette er en rask og enkel pizzavariant, som barna lett kan være med og lage. Bruk gjerne opp grønnsaksrester og lag restepizza!

Du trenger

  • 8 stk grove pitabrød
  • 8 ss chilisaus eller tomatpuré
  • 1 rødløk
  • 1 grønn squash
  • 3 paprika
  • 4 ss tørket oregano
  • 8 skiver hvitost
  • 1 pakke ruccola

Slik gjør du det

  1. Forvarm stekeovnen til 225 grader.
  2. Legg pitabrødene på et stekebrett og smør på chilisaus eller tomatpuré.
  3. Rens og skjær rødløk, squash og paprika i skiver og legg på pitabrødet.
  4. Krydre med oregano og legg skiver av hvitost på toppen.
  5. Stek pizzaen på 225 grader i ca. 10 minutter.
  6. Legg litt ruccola på toppen av hver pitapizza rett før servering.

 

Tips: Man kan også lage disse med polarbrød, eller vanlig grovbrødskiver, og man kan bruke hermetiske tomater istedenfor chilisaus. Varier med ulike typer grønnsaker.

*Allergener: Melk, gluten

Laktoseintoleranse? Det er lite laktose i ost, det går vanligvis fint. Erstatt eventuelt med vegansk ost.

Melkeallergi? Bruk vegansk ost istedenfor vanlig hvitost.

Cøliaki? Bruk glutenfrie pitabrød eller glutenfritt brød.

Top