Omelettmuffins

Omelettmuffins

Hvorfor ikke lage omeletten i muffinsformer? Enkelt og godt, og passer fint å ha i matpakken eller på tur. Server gjerne omelettmuffins sammen med oppkuttede staver av forskjellige grønnsaker, og grove rundstykker.

Du trenger

  • 8 stk egg
  • 8 ss lettmelk*
  • 200 grevet hvitost*
  • 200 g kokt skinke i biter
  • 24 stk rød cherrytomat – delt i to
  • 4 dl hakket frisk spinat

Slik gjør du det

  1. Rens og skyll spinaten godt. Legg bladene over på kjøkkenpapir og la de renne godt av seg.
  2. Hakk spinatbladene grovt.
  3. Egg og melk piskes lett.
  4. Tilsett revet ost, skinkebiter, halve cherrytomater og spinat.
  5. Smak til med salt og pepper, og gjerne noen finhakkede urter.
  6. Hell røren i muffinsformer og stek dem på 180 grader i ca. 15 minutter.

 

Tips: Omelettmuffinsen kan også lages uten kjøtt, for en vegetarisk variant. Varier gjerne med ulike grønnsaker, f.eks squash, brokkoli, gulrot, paprika eller pastinakk.

*Allergener: Melk, egg

Laktoseintoleranse? Velg laktosefri lettmelk

Melkeallergi? Muffinsene smaker også veldig godt uten ost. Bruk eventuelt melkefrie ostealternativer.

Top