Meksikansk torsketaco

Meksikansk torsketaco

Taco er en stor favoritt hos mange store og små, men hvorfor ikke variere den? Her er en variant med stekt torsk, og sammen med hjemmelaget tacokrydder, salsa, chilirømme og friske grønnsaker blir dette en lett en ny favoritt!

Du trenger

Chilirømme

  • 2 dl lettrømme*
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1 ts chilisaus
  •  saften av en halv lime

Salsa:

  • 6 stk tomat – finhakket
  • 2 stk sjalottløk – finhakket
  • 2 stk rød chili – hakket
  • saften av 2 stk lime

Hjemmelaget tacokrydder

  • 1 ss salt spisskummen
  • 1 ss malt koriander
  • 1 ss malt paprika
  • 1 ts cayennepepper
  • 1 ts oregano
  • 1 ts salt

Tacotorsk

  • 1 kg torskefilet eller annen hvit fisk – skåret i terninger
  • 12 stk tortillalefser, fullkorn*
  • 1 stk salat – finstrimlet
  • 4 ss finhakket frisk koriander
  • saften av 1 lime

Slik gjør du det

Chilirømme

  1. Finhakk chili (pass på å ikke gni deg i øynene!) Smak til med chilisaus og lime. Sett til side.

Salsa

  1. Bland finhakkede tomater, løk, grønn chili og limesaft og sett salsaen til side.

Hjemmelaget tacokrydder

  1. Bland sammen alle krydderne. Lag gjerne en stor porsjon og lagre på glass, slik at dere har til flere måltider.

Tacotorsk

  1. Skjær torsk i terninger og stek forsiktig i stekepanne på middels varme. Krydre godt med tacokrydderet under steking.
  2. Varm tortillalefser i stekeovnen, og skjær grønnsaker i biter og legg i skåler.
  3. Server den stekte fisken i varme tortillalefser med strimlet salat, chilirømme, salsa, litt frisk koriander og noen dråper sitron- eller limesaft.

 

Tips: Du kan gjøre fisken saftigere ved å tilsette noen spiseskjeer Creme Fraiche under steking. Laks, sei og andre fiskeslag passer også godt i denne retten.

* Allergener: melk, gluten

Laktoseintoleranse? Bruk laktosefri rømme.

Melkeallergi? Bruk soyayoghurt, eller erstatt rømme med most avokado.

Cøliaki? Bruk glutenfrie tortillalefser eller tacoskjell av mais.

Top