Matmuffins

Matmuffins

Matmuffins er et fint alternativ til brødskiven i matpakken, eller til kvelds. De kan lages i mange varianter etter det du  har i kjøleskapet. Disse er laget med kesam istedenfor smør. Kesam ligner litt på rømme, men er faktisk en ferskost, rik på proteiner.

Til 6-8 porsjoner trenger du:

  • 1 boks kesam*
  • 3 egg
  • 3 dl sammalt, fint mel*
  • 1,5 ts bakepulver
  • ½ pakke fetaost, ca 1 dl*
  • ca 2 dl blandede grønnsaker i små terninger. Bruk f.eks squash, brokkoli, paprika, sopp, soltørket tomat, purre, eller andre rester du har i kjøleskapet. Finhakket friske urter som timian, basilikum eller oregano passer også godt.

Utstyr:

  • Muffinsformer
  • Desilitermål

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. Skyll, skrell og grovhakk grønnsakene.
  3. Fres grønnsakene i litt olje på middels varme i en panne.
  4. Visp sammen egg og kesam i en bolle, før du blander i mel og bakepulver.
  5. Rør deretter i grønnsakene og smuldre inn biter av fetaost.
  6. Fordel røren i smurte muffinsformer på et stekebrett, og stek midt i ovnen i ca. 20-25 minutter.
  7. La de kjøle seg ned litt på rist før servering.

*Allergener: laktose, gluten

Laktoseintolerant? Bruk laktosefri kesam og fetaost.

Cøliaki? Bruk glutenfritt mel.

Top