Kikertgryte med tomat

Kikertgryte med tomat

En god gryterett er godt å varme seg på når det er kaldt ute. Denne er enkel å lage til mange, med rimelige råvarer.

Du trenger

  • 4 stk sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 4 stk gulrot
  • 2 stk grønn squash
  • 4 stk potet
  • 800 g hermetiske kikerter
  • 600 g hermetiske tomater
  • Revet skall av 2 sitroner
  • Frisk rosmarin eller timian
  • Salt og pepper etter smak

Slik gjør du det

  1. Skyll kikertene i vann og la de renne godt av.
  2. Finhakk løk og hvitløk, skrell og skjær gulrøtter og poteter i terninger, skjær squash i terninger.
  3. Stek løk og hvitløk i olje på middels varme i en kjele et par minutter. Tilsett resten av grønnsakene og la steke et par minutter til.
  4. Tilsett hermetiske tomater sammen med finhakkede urter, kok opp og sett på lokk.
  5. La gryten småkoke under lokk i ca. 10 minutter til grønnsakene er kokt.
  6. Ha til slutt i kikertene og la det småkoke videre et par minutter minutter. Smak til med salt og pepper.
  7. Server gryten toppet med revet sitronskall, friske urter og litt godt grovt brød.

Tips: Du kan bruke all slags grønnsaker i denne gryten, og du kan gjerne bytte ut kikerter med linser og bønner – med samme fremgangsmåte.

Top