Jungelens gullsuppe

Jungelens gullsuppe

En favoritt i jungelen! Gulrotsuppe som er rask å lage, god på smak og en vinner hos store og små. En-to-tre-ferdig.

Til 8 personer trenger du:

  • 8 stk gulrøtter
  • 1 stk søtpotet (kan sløyfes)
  • 4 stk sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 chili
  • 1,5 liter grønnsakbuljong (utblandet)*
  • 3 dl melk eller matfløte*
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss finhakket, frisk ingefær
  • Salt og pepper
  • Friske urter, for eksempel koriander eller oregano
  • 1/2 lime

Utstyr:

  • Stavmikser
  • Desilitermål
  • Stor kjele

Slik gjør du det:

  1. Finhakk chili, hvitløk og ingefær.
  2. Vask og skrell gulrøtter og søtpotet. Rens løken og del alt i grove biter.
  3. Varm olivenolje i en stor kjele og fres alle grønnsaker på middels varme i noen minutter.
  4. Kok opp vann og lag buljon, hell over grønnsakene og la koke opp.
  5. Sett på lokk og la suppen koke til grønnsakene er møre.
  6. Kjør suppen glatt med en stavmikser og tilsett melk.
  7. Smak til med salt, pepper og limesaft.
  8. Dryss over friske urter før servering.

Server gjerne med grovbrød og en klatt lettrømme.

 

Tips: Tilsett gjerne kokte linser eller kikerter for en mer mettende og proteinrik suppe.

*Allergener: Melk, gluten.

Laktoseintolerant? Bruk laktosefri melk, eller kokosmelk.

Cøliaki? Sjekk at buljongterningen ikke inneholder hvetemel.

Top