Havregrøt med eple og bringebær

Havregrøt med eple og bringebær

Hva smaker vel bedre enn varm havregrøt med frisk frukt på toppen? God både til frokost, lunsj, kvelds eller som mellommåltid. Mmm!

Til 8 personer trenger du:

  • 6 dl havregryn*
  • 2 dl hvetekli
  • 2 l lettmelk*
  • 2 dl hakkede mandler* (kan sløyfes)
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 2 ts malt kanel
  • 2 stk eple
  • 2 dl bringebær

Slik gjør du det:

  1. Bland havregryn, hvetekli og melk i en kjele.
  2. Kok opp og la grøten småkoke i ca. 5 minutter under omrøring.
  3. Tilsett hakkede mandler og solsikkekjerner og smak grøten til med litt kanel.
  4. Skjær eplet i biter, og fordel eplebiter og hele bringebær på toppen ved servering.

Tips:

Man kan også lage sin egen “grøtbar” og ha frukt og bær i separate skåler, slik at alle kan forsyne seg selv med ulik topping. Andre typer topping kan være ristet kokos, sesamfrø, gresskarkjerner, rosiner, blåbær, tyrkisk yoghurt, appelsinskiver eller plommer.

Allergener: Gluten, laktose og nøtter

Cøliaki? Bruk glutenfrie havregryn.

Laktoseintolerant? Bruk laktosefri melk.

Vær obs på at noen kan være allergisk mot nøtter.

Top