Grønnsaksomelett

Grønnsaksomelett

Kan lages dagen i forveien, og smaker like godt oppvarmet. Dette er også en kjempefin måte å få brukt opp grønnsaker du har i kjøleskapet på.

Til 8 personer trenger du:

  • 4 stk vårløk
  • 20 stk sopp
  • 200 g frisk spinat
  • 8 stk cherrytomater
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 8 stk egg*
  • Salt og pepper

Utstyr:

  • Blandebolle
  • Visp
  • Stekepanne

Slik gjør du det:

  1. Rens og skjær vårløk i tynne skiver. Skjær soppen i skiver. Skyll spinaten . Del tomatene i to.
  2. Ha olje i en stekepanne og surr grønnsakene på middels varme til de er myke.
  3. Pisk eggene lett og tilsett noen spiseskjeer vann. Hell eggene over grønnsakene i stekepannen og rør litt rundt før eggene stivner i bunn.
  4. Stek omeletten på middels varme til eggemassen har stivnet.

Du kan også sette hele stekepannen inn i en varm ovn og steke den ferdig der på 180 grader C i 15 minutter. Pass da på at du har stekepanne som er tilpasset bruk i ovn.

Dersom stekepannen er liten kan du fordele røren i en smurt langpanne eller ildfast form istedenfor.

Tips! Restene av omeletten kan brukes som pålegg. 

*Allergener: Egg

Top