Grønnsaksgryte med blomkål og søtpotet

Grønnsakgryte med blomkål og søtpotet

Opplev smaken av India med denne smakfulle gryten. Denne gryten inneholder deilige grønnsaker som sammen med aromatiske krydder gir gryteretten en fyldig, indiskinspirert smak.

Du trenger

  • 1 stk løk
  • 2 ss finhakket frisk ingefær
  • 2 fedd hvitløk
  • 8 stk gulrot
  • 6 stk potet
  • 2 stk pastinakk
  • 2 stk søtpotet
  • 2 stk blomkål
  • 1 dl vann
  • 2 bokser lett kokosmelk 
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 bokser hermetiske kikerter
  • 1 ss malt spisskummen
  • 1 ss malt koriander
  • 1 ts cayennepepper 
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 potte frisk koriander
  • 1 lime
  • Fullkornsris

Slik gjør du det

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Skrell og finhakk løk, hvitløk og ingefær.
  3. Skrell og skjær gulrøtter, poteter, pastinakk og søtpotet i ca. 2 cm store biter. Del blomkålen i buketter.
  4. Surr løk, hvitløk og ingefær på middels varme i en kjele med litt olje, og stek den til den er blank og myk.
  5. Tilsett de malte krydderne og rør om.
  6. Bland inn alle grønnsakene, vann, kokosmelk og hermetiske tomater, og la det småkoke under lokk til grønnsakene er myke.
  7. Hell av vannet på kikertene og skyll de godt med kaldt vann. Tilsett gryten mot slutten av koketiden.
  8. Smak til med salt og pepper, limesaft og krydder.
  9. Server gryten toppet med finhakket frisk koriander, og fullkornsris til.

 

Tips: Her kan du bruke mange forskjellige grønnsaker! Varier gjerne med f.eks paprika, grønne bønner, squash, og ulike rotgrønnsaker.

Top