Grønnsaksalat med valnøtter og egg

Grønnsaksalat med valnøtter og egg

Denne salaten er som skapt for å lages dagen i forveien og oppbevares i kjøleskapet. Da kan barna bare forsyne seg når de kommer sultne hjem fra skolen. Sukkererter, paprika og stilkselleri setter en spiss på smaken.

Du trenger

  • 300 g fullkornpasta
  • 3 dl matyoghurt
  • 2 ss kesam mager
  • 1 dl sylteagurk, hakket
  • 200 g sukkererter
  • 3 stilk stangselleri
  • 1 stk gul paprika
  • 2 stk hardkokte egg
  • 8 stk valnøttkjerner
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper

Slik gjør du det

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Tilsett kesam og finhakket sylteagurk.
  2. Kok opp vann med litt salt. Kok sukkerertene i 1 minutt og avkjøl dem i kaldt vann. La dem renne godt av.
  3. Skjær stilkselleri i skiver og paprika i terninger. Skrell og del hardkokte egg. Hakk valnøttkjerner.
  4. Bland alt sammen og smak til med salt og pepper.
Top