Fiskesuppe med fennikel

Fiskesuppe med fennikel

En nydelig og mettende suppe som er ferdig på en, to, tre. Suppen kan varieres ved å tilsette reker, blåskjell og hakkede urter. Du kan også bytte ut torsk og laks med annen fisk, f.eks. sei.

Du trenger

  • 16 dl fiskebuljong*
  • 4 dl matfløte*
  • 2 stk finhakket fennikel
  • 4 stk gulrot i skiver
  • 400 g torskefilet eller annen hvit fisk – i terninger*
  • 400 g laksefilet eller annen rød fisk – i terninger*
  • 4 stilker stangselleri i tynne skiver*
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stk finhakket rød chili
  • 1 stk purre i strimler

Slik gjør du det

  1. Kok opp fiskebuljong og matfløte.
  2. Skrell og finhakk løk og hvitløk, og kutt resten av grønnsakene i strimler. Skjær fisken i terninger.
  3. Tilsett fisk og grønnsaker i suppen.
  4. La suppen småkoke i ca. 5 minutter til fisken er gjennomkokt.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Server suppen med godt grovt brød til.

Tips: Bruk gjerne andre fiskeslag, og sleng oppi det dere har av grønnsaksrester. Potet, paprika, squash, søtpotet og pastinakk passer godt i denne suppen.

*Allergener: Selleri, melk, fisk, skalldyr

Laktoseintoleranse? Bytt ut matfløten med laktosefri matfløte

Selleriallergi? Kutt selleri fra oppskriften, erstatt med andre grønnsaker

Fisk- og skalldyrallergi? Bruk grønnsaksbuljong og erstatt fisk med kyllingfilet. Du kan også bruke en annen suppeoppskrift, f.eks denne.

Top