Grønn erteuppe

Grønn ertesuppe

Går det an å ha frukt i suppen? Ja, det er klart! Dette er en spennende og kjempegod suppe mer erter, sitron, mynte og pære – og får en herlig grønn farge. Kanskje barna kan finne på et annet navn til denne grønne suppen?

Til 8 personer trenger du:

  • ca 800 gram frosne erter
  • 2 stk purre
  • 1,5 liter grønnsakbuljong (utblandet)*
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 pærer
  • Friske urter, for eksempel mynte
  • 1 stk sitron
  • 4 stk egg

Utstyr:

  • Desilitermål
  • Stor kjele
  • Stavmikser

Slik gjør du det:

  1. Kok eggene i 8-9 minutter og legg dem over i iskaldt vann til avkjøling.
  2. Skyll purren godt og kutt i strimler.
  3. Finhakk hvitløk og del pæren i grove biter.
  4. Varm litt olje i en stor kasserolle og fres purre og hvitløk på middels varme til den blir myk.
  5. Kok opp vann til buljong og hell over løken sammen med buljonterning.
  6. Tilsett pærebiter, urter og frosne erter og la koke opp.
  7. Kok suppen i noen minutter, men ikke kok for mye for da blir ertene fort grå.
  8. Mos suppen med en stavmikser og smak til med sitron.
  9. Skrell eggene og del i to.

Server ertesuppen med et halvt hardkokt egg i hver suppetallerken og gjerne litt grovt brød.

 

*Allergener: Gluten

Cøliaki? Pass på at buljongen ikke inneholder hvetemel.

Top