Eplevafler

Eplevafler

En ekstra saftig vaffel som det er lett å like. Denne lages med revet eple og litt kanel, men man kan også bruke for eksempel revet gulrot eller bringebær.

Til 16-20 vafler trenger du:

  • 1 l lettmelk*
  • 4 egg*
  • 1.25 dl flytende margarin*
  • 1 dl havregryn*
  • 250 g sammalt hvete grov*
  • 250 g siktet hvetemel*
  • 2 ts bakepulver
  • 1-2 eple
  • 1 ts kanel
  • 2 ts kardemomme

Utstyr:

  • Blandebolle
  • Visp
  • Rivjern
  • Vaffeljern
  • Rist

Slik gjør du det:

  1. Mål opp og visp sammen ingrediensene utenom eplene til en jevn røre.
  2. La røren stå og svelle i minimum20 minutter før steking.
  3. Rasp epler på et rivjern og tilsett i røren.
  4. Stek eplevaflene i smurt vaffeljern til de er gylne og avkjøl på rist.

Server vaflene med rørte bær, eller bruk pålegg som for eksempel gulost eller kremost. Mange synes også det smaker godt med brunost til vafler.

*Allergener: Laktose, gluten, egg
Cøliaki? Bruk glutenfritt mel og havregryn.
Laktoseintolerant? Bruk laktosefri lettmelk og margarin.

Top