Bananpops

Bananpops

Banan kommer fra bananpalmer og er den frukten vi spiser mest av i Norge! Disse bananpopsene er et morsomt alternativ til pinneisen, og kan gjerne lages sammen med barna.

Du trenger

  • 4 bananer
  • 5 dl naturell yoghurt *
  • 1 plate kokesjokolade *
  • Revet kokos
  • Finhakkede mandler * (kan sløyfes)
  • Bakepapir
  • Ispinner/grillspyd

Slik gjør du det

  1. Smelt kokesjokolade på middels temperatur i en kjele.
  2. Finhakk mandler.
  3. Legg mandler, yoghurt og kokos på hver sin tallerken.
  4. Skrell og del bananene på midten.
  5. Tre banenene på en ispinne/trepinne fra den tykkeste enden.
  6. Vend bananen i yoghurt eller sjokolade.
  7. Dryss deretter på kokos og/eller mandler.
  8. Legg bananpopsene på et brett eller fat med bakepapir.
  9. Gjør plass i fryseren og legg bananpopsene i frysen i minst 30 min.

Tips: Som topping kan du også ha havregryn, sesamfrø, kanel, kardemomme, eller finhakket sjokolade. Prøv dere frem!

 

* Allergener: laktose* og nøtter*

Laktoseintolerant? Bruk laktosefri yoghurt og sjokolade uten melk.

Nøtteallergi? Bytt ut nøtter men annen topping.

Top