Nasjonalt Matjungelbrøøøøøl!

Nå kan alle SFO`er i Norge svinge seg inn i Matjungelen og melde seg på! Med en bevilgning på hele 11.6 millioner kroner fra Gjensidigestiftelsen skal aktivitetsprogrammet nå vokse nasjonalt, og bli tilgjengelig for SFO’er i hele landet. Det betyr at mange flere barn skal få utforske, leke og lære om mat som er bra for kroppen og kloden!

 

Påmeldingsfrist: 10.juni 2019
Oppstart: August 2019

LINK TIL PÅMELDING

 

Et gratis aktivitetsprogram


Matjungelen er et gratis aktivitetsprogram for SFO som inneholder en kompetansehevingspakke for SFO-ansatte, aktivitetsopplegg for barna og oppskrifter til bruk på SFO. Alt materiell er tilgjengelig på nettsiden. 

Matjungelen er utarbeidet av Folkelig, Opplysningskontoret for frukt og grønt, Høgskulen på Vestlandet og Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet på oppdrag fra Helsedirektoratet.

Tilbudet er initiert av Helsedirektoratet, som ledd i oppfølging av Nasjonal handlingsplan for bedre kosthold. Det vil ikke koste noe for foreldre eller SFO å delta i prosjektet, og opplæringen er tilpasset slik at det kan gjennomføres som del av SFO-hverdagen.

Les mer om aktivitetene her.

Matjungelen er nå åpen for påmelding av SFO over hele landet


Det er 50 ledige plasser i hvert semester, så her er det førstemann til mølla som gjelder. For at tilbudet skal forankres godt, både i kommunen og i skolen, legger vi opp til en påmelding der både skoleeier og skoleleder må godkjenne deltakelse i prosjektet. De påmeldte SFOene får tilsendt gratis utstyrspakker og aktivitetshefter, og dedikert oppfølging fra oss.

Om påmeldingsprosessen:


For at man skal bli påmeldt Matjungelen må både SFO, rektor og kommune inngå en avtale. Vi har utviklet en egen signeringsportal som gjør det enkelt for alle å melde seg på.

Slik foregår prosessen:

  1. SFO- leder melder sin interesse via påmeldingssiden (link til påmeldingsside)
  2. Rektor til den tilhørende skolen får tilsendt en link når SFO leder har søkt, og må bekrefte og godkjenne at skolen ønsker å være med i Matjungelen
  3. Når både rektor har godkjent blir kommunen kontaktet av Matjungelen og får tilsendt en avtale til signering.
  4. Når kommunen har godkjent avtalen med Matjungelen er SFO påmeldt. Det er de 50 første SFO`ene som melder seg på som får tildelt plass.
  5. De som får tildelt plass får en bekreftelsesmail.
  6. SFO/AKS som ikke får plass i denne omgangen blir satt på venteliste til neste semester.
  7. Alle som er påmeldt får tilsendt fortløpende informasjon om programmet, som har oppstart 1.august.

 

Alt innholdet i Matjungelen er likevel åpent og tilgjengelig via nettsidene, for at alle skal kunne ta det i bruk, selv om man ikke er påmeldt.

Matjungelen inneholder:

  • 12 enkle aktivitetsopplegg som SFO kan gjøre med barna
  • 12 e-læringsmoduler for SFO-ansatte. Les om modulene her.
  • Diverse infomateriell til ansatte og foreldre
  • Forslag til ukes- og månedsplaner
  • Lukket Facebook-gruppe for kompetansedeling
  • Designmateriell
  • Nyhetsbrev

 

Påmeldte SFO får også dette:

  • Trykte aktivitetshefter til barna.
  • Utstyrspakke med kjøkkenutstyr, bl.a. 12 kniver, 12 skjærebrett og stavmikser.
  • Jungelplakat som viser at SFO er en del av Matjungelen.
  • Oppfølging fra oss i Matjungelen.

 

Klar til å melde på din SFO i Matjungelen? Følg denne linken til påmelding

Har du spørsmål? Ta kontakt med oss på post@matjungelen.no

 

 

Flere nyheter fra Jungeltelegrafen

Ta jungelbarna med på fisketur

Å fiske er en spennende aktivitet for store og små. Vi gir deg noen gode tips for å komme i gang med fisking sammen med barna.

Morsomme fakta om spiselige ville vekster

Naturen er full av spiselige ville vekster. Hvorfor ikke bruke sommeren til å utforske noen av godsakene dere kanskje ikke har oppdaget enda? Skvallerkål Visste du at skvallerkål, som nå er et forhatt ugras, ble innført av munkene som matplante en gang i middelalderen? De dyrket rett og slett skvallerkål i klosteret for å spise, ...

Matredding før ferien

Nå før ferien kan det være lurt å ta en liten opprydding i skapene . Her er noen gode tips til hvordan vi kan redusere matsvinn og få tømt skapene før sommeren: Brød Lag krutonger og bruk som topping i supper Frys ned brød i skiver og tin de i brødristeren når de skal serveres ...

Top