Søk i Matjungelen SFO

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Matredding før ferien

Før ferien kan det være lurt å ta en liten opprydding i skapene . Her er noen gode tips til hvordan vi kan redusere matsvinn og få tømt skapene før sommeren:

Brød

  • Lag krutonger og bruk som topping i supper
  • Frys ned brød i skiver og tin de i brødristeren når de skal serveres
  • Lag toast eller ostesmørbrød med tørt brød
  • Gi arme riddere en renessanse, det smaker fortsatt godt!

Frukt og grønt

  • Fruktrester og bløt frukt kan brukes i smoothies og fruktsalater.
  • Miks most eller revet frukt og grønt inn i brøddeig, pannekake– og vaffelrøre.
  • Lag fruktspyd eller aluminiumspakker med frukt og grill på bål ute på tur.
  • Nesten all slags grønnsaksrester kan brukes i supper, salater, pizza, omeletter, gryter og ovnsretter.

Melk

  • Melk kan brukes i grøt, pannekaker og vaffelrøre. Røren kan også fryses ned.
  • Melk kan fryses ned i kartongen og brukes inntil 6 måneder senere. Den egner seg da best til matlaging.
  • Bruk rester av melk til å spe ut supper og smoothies
  • Bruk melken til å bake brød eller rundtstykker, som senere kan fryses ned.

Hvis dere har masse mat igjen som dere ikke får spist opp kan dere også invitere til restefest! Tøm skapene og lag godsaker som dere kan kose dere med sammen. La gjerne barna få hjelpe til å lage maten også så er sjansen stor for at alt blir spist opp.

God sommer!

Har dere andre gode tips til hvordan vi kan unngå matsvinn og redde mat før ferien? Del det gjerne med oss på instagram eller facebook – #matjungelen

Flere nyheter fra Jungeltelegrafen

Mestring og glede med matlaging på Vigra SFO

På Vigra SFO har de stort fokus på matlaging og mataktiviteter, og bruker Matjungelen aktivt i hverdagen. Det bidrar til masse matglede for barna. Her er SFO-leder Eirik Solli sine beste tips til andre som vil komme i gang med matlaging på SFO.

7 tips til mer matmot rundt matbordet på SFO

Hvorfor er mange barn kresne, og hvordan kan vi hjelpe barna med å tørre å smake på ny mat? Her har vi samlet noen gode tips til mer matmot rundt matbordet.

Fisk og sjømat i smøremåltidet på SFO

Fisk og sjømat er godt for kroppen og kloden, men hvordan få inn nok fisk og sjømat i smøremåltidet i SFO? Fisk er nemlig ikke bare middagsmat - fisk kan også fint spises som plukkemat, pålegg på skiva, rulles i wraps, eller blandes til en deilig påleggssalat. Bare se her!  Hva har sjømaten og sola ...

Top