Før ferien kan det være lurt å ta en liten opprydding i skapene . Her er noen gode tips til hvordan vi kan redusere matsvinn og få tømt skapene før sommeren:
Brød
- Lag krutonger og bruk som topping i supper
- Frys ned brød i skiver og tin de i brødristeren når de skal serveres
- Lag toast eller ostesmørbrød med tørt brød
- Gi arme riddere en renessanse, det smaker fortsatt godt!
Frukt og grønt
- Fruktrester og bløt frukt kan brukes i smoothies og fruktsalater.
- Miks most eller revet frukt og grønt inn i brøddeig, pannekake– og vaffelrøre.
- Lag fruktspyd eller aluminiumspakker med frukt og grill på bål ute på tur.
- Nesten all slags grønnsaksrester kan brukes i supper, salater, pizza, omeletter, gryter og ovnsretter.
Melk
- Melk kan brukes i grøt, pannekaker og vaffelrøre. Røren kan også fryses ned.
- Melk kan fryses ned i kartongen og brukes inntil 6 måneder senere. Den egner seg da best til matlaging.
- Bruk rester av melk til å spe ut supper og smoothies
- Bruk melken til å bake brød eller rundtstykker, som senere kan fryses ned.
Hvis dere har masse mat igjen som dere ikke får spist opp kan dere også invitere til restefest! Tøm skapene og lag godsaker som dere kan kose dere med sammen. La gjerne barna få hjelpe til å lage maten også så er sjansen stor for at alt blir spist opp.
God sommer!
Har dere andre gode tips til hvordan vi kan unngå matsvinn og redde mat før ferien? Del det gjerne med oss på instagram eller facebook – #matjungelen