Matjungelen vokser og vokser

Aktivitetsprogrammet Matjungelen sparker i gang året med rekordoppslutning! Fra januar 2020 skal 20 000 barn fra 200 forskjellige SFO og AKS gjennom lekende læring få vite mer om mat som er bra for kropp og klode.

– Det er skikkelig gøy å se at Matjungelen vokser og vi klarer å engasjere både SFO -barn, ansatte og foreldre, sier prosjektleder for Matjungelen, Kathrine Marthinsen som har deltatt i prosjektet siden oppstart. 

Lekende læring på SFO og AKS

Fra januar 2020 skal 7400 nye barn fra 90 SFO delta i den stadig voksende Matjungelen som består av e-læring for SFO-ansatte og aktiviteter for barna. 28 nye kommuner har også engasjert seg i prosjektet. Les mer om prosjektet her.

Høster gode tilbakemeldinger fra SFO

Da påmeldingen åpnet i høst fikk hele landets SFO og AKS mulighet til å delta, og det er tydelig at tilbudet var kjærkomment. Spesielt etter at skolefritidsordningen har fått ytterligere fokus på både lekende læring og matglede. Les mer om innholdet for SFO/AKS her.

– Vestfold og Telemark fylkeskommune har inkludert Matjungelen i sitt folkehelseprogram, Liv og røre. Det har ført til at vi har fått en veldig god forankring og ekstra mange påmeldte fra deres fylke, sier Kathrine Marthinsen og legger til at både SFO-ledere, skoleledelse og kommuner blir involvert i prosjektet for å sikre god forankring i alle ledd. 

– Den gode responsen fra dem som har deltatt og de nye som har meldt seg på, gir oss et enormt pågangsmot til å dyrke Matjungelen ytteligere. Vi gleder oss til å pønske ut flere lekne måter å engasjere både barn og voksne i Matjungelen i tiden som kommer, sier jungelsjefen.

Enda mer engasjerende innhold

I år skal det være en ytterligere satsing på utvikling av nytt innhold i Matjungelen. Det skal lages flere opplysende e-læringsvideoer, engasjerende seminarer og lekne aktivitetsopplegg. I tillegg skal det bli en visuell utbygging av Matjungelen for å få plass til flere finurlige råvarer i det lekne universet.

– Matjungelen er utarbeidet for å skape engasjement og nysgjerrighet rundt matens betydning for helse og miljø for barn og unge. Det er viktig for oss å hele tiden videreutvikle prosjektet. Vi har en spennende tid i vente alle sammen, avslutter prosjektlederen.

Flere nyheter fra Jungeltelegrafen

Nå kan SFO melde seg på Matjungelen igjen

Hvordan engasjere barn til å bli matreddere?

September er måneden for norske epler

Bli med på noe veldig jungelsk og spennende!

7500 nye SFO-barn svinger seg inn i Matjungelen nå i høst!

10 smarte tips til hvordan involvere foreldre på SFO

Nasjonalt Matjungelbrøøøøøl!

Dyrk din egen matjungel!

Fokus på en råvare – gulrot

Magiske Matjungelen

Gavepakke til SFO

Matjungelen videreføres!

Resultater fra pilotprosjektet

Krydderløype på Kleppestø SFO

Fruktfest for restematvinnerne!

Vinner av restematkonkurransen

Grøtbaren på Olsvik SFO

Intervju med familien Havre

Gresskar – ikke bare halloweenlykt

Matjungelen på Gjernes SFO

Matjungelen på Kaland SFO

Matjungelen på Ny Krohnborg SFO

Matjungelen på Apeltun SFO

Spis opp maten!

Ny, nasjonal epledag!

Matjungelen er åpen!

Top