Matjungelbarn

Matjungelen videreføres!

Hurra – Vi har nettopp skrevet kontrakt med Helsedirektoratet skal nå videreføre Matjungelen i årene fremover.

 

I disse dager dukker det opp stadig nye artikler om hvor kjip SFO-maten her i landet er. En ny undersøkelse fra Forbrukerrådet viser at over halvparten av foreldre mener at maten som serveres på SFO ikke er sunn nok, og også ernæringseksperter har vært ute og kritisert maten som blir servert (https://www.nrk.no/norge/eksperter-kritiserer-usunn-sfo-mat-1.14194864).

Dette er for dårlig! SFO er en flott arena for å løfte frem et sunt og bærekraftig kosthold for alle barn, på tvers av sosiale lag.

Derfor er det veldig stas å kunne annonsere at vi nettopp har vunnet anbudet fra Helsedirektoratet om å videreføre Matjungelen – et SFO-basert prosjekt hvor barn kan utforske, leke og lære om mat som er bra for kroppen og kloden.

En jungel av mat

Kort fortalt er Matjungelen et aktivitetsopplegg for barn, der de kan oppdage og oppleve en jungel av mat ved å dyrke planter, utforske mystiske brødsymboler, smake på spennende frukter, slenge seg gjennom krydderløypen og forske på forskjellige eplesorter. Prosjektet er et samarbeid mellom Folkelig i partnerskap med Opplysningskontoret for Frukt og grønt, Høgskolen på Vestlandet og Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet.

Matjungelen begynte som et pilotprosjekt på seks skoler på Vestlandet i fjor, og ble tatt veldig godt imot av både barn og ansatte. Nå har vi altså fått grønt lys for å fortsette videre, og vi gleder oss stort!

Prosjektet koster ikke noe for verken SFO-en eller barna som deltar, og er altså en skikkelig gavepakke til SFO-ene. Vi viser vei til næringsrik og bærekraftig mat på en gøyal måte, og opplegget er så fleksibelt at alle typer SFO-er kan delta. De vanlige utfordringene – fasiliteter, økonomi, tid, kompetanse, personale, kunnskap – er intet hinder.

I januar starter vi opp Matjungelen på 45 SFO-er i hele Hordaland, og på sikt er målet at prosjektet skal bli nasjonalt. Følg med på veien videre!

Flere nyheter fra Jungeltelegrafen

Aktivitetestips i vinter- og påskeferien

Smittevern og matservering – Webinar

Refstad AKS – Med fokus på matlaging

Kål er bra for kroppen og kloden

Kom i gang med bærekraftig mat på SFO

Borge SFO tar oss med inn i Matjungelen

Måltider og smittevern på SFO

Tang og tare – en undersjøisk matjungel

Fiskefin matpakke uten gris

En god matpakke til skolestart

Er ikke din SFO med i Matjungelen? 

Fortvil ikke – selv om dette er et prosjekt for skoler i Hordaland dette skoleåret er målet å finne ut om Matjunglene kan bli et nasjonalt prosjekt, og da er det store muligheter for at flere kan finne veien inn i jungelen. Du kan uansett bruke oppskriftene på nettsiden, ta e-læring, laste ned aktivitetsopplegg og lese nyttige tips og triks på Jungeltelegrafen underveis.

Har du lyst til å være med i Matjungelen? Meld din interesse!
Top