Den beste fisken er den man har laget selv
De fleste av oss får fisken ferdig fisket, fraktet, sløyet, filetert og pakket fra butikken. Det er både praktisk for oss i en travel hverdag, og gjør terskelen for å spise fisk enda lavere. Men hvis man er ute og fisker er det greit å vite hva man skal gjøre med fisken når man først har fått den på kroken. Og uansett hvor god fiskelykke du har er det å kunne sløye og filetere fisk en nyttig kunnskap som er viktig for både voksne og barn å ta vare på. Det gir også en større forståelse for matens reise fra fjord til bord. Jo nærmere vi kommer matens opprinnelse, jo mer lærer vi at maten vi spiser er en naturressurs som vi må bruke på en bærekraftig måte.
Ikke minst – hvis barna har vært med og tilberedt fisken er det større sannsynlighet for at de også har lyst til å smake, og forhåpentligvis like fisken.
Har dere prøvd å sløye en fisk før? Se videoen med Karoline og Matilda som viser hvordan man sløyer og fileterer makrell. Og så er det deres tur til å prøve!
Målet med denne aktiviteten er å gi barna en større forståelse for hvor maten kommer fra, hvordan sløye, filetere og tilberede fisk på egenhånd.
Har du spørsmål eller kommentarer til Matjungelen?
Ta kontakt med oss på post@matjungelen.no
Husk: Du kan gjerne sende inn bilder og videoer fra aktivitetene på SFO til oss på e-post, så legger vi det ut på Jungeltelegrafen.