Grøtbar
Her lager barna grøt med ulik topping og får lage sin egen “grøtbar” ut av disse. De får velge mellom et utvalg frukt og bær, nøtter og frø, krydder og urter som kan brukes som topping til grøten. Her brukes det rimelige råvarer som kan lages til mange, og det krever lite kjøkkenfasiliteter. Aktiviteten gir barna rom for kreativ utfoldelse med ulike valgmuligheter til å komponere sin egen grøt med næringsrik topping. Send gjerne oppskriftene på grøt og topping med barna hjem, eller la de notere den ned, slik at de kan lage maten på nytt hjemme med foreldrene. Barna kan gjerne komme med forslag til hva grøtrestene kan brukes til.
Prøv gjerne grøtretter fra ulike kulturer – det finnes mange flere varianter enn risgrøt og havregrøt i verden.
Tilpasning for smittevernhensyn: De voksne kan lage ferdig både grøt og toppinger. Så kan barna komme frem til grøtbaren etter tur, og velge hvilken grøt og hvilken topping de vil ha. Så blir de servert porsjonsvis. Alternativt kan barna få lage hver sin porsjon med kjøleskapsgrøt i et syltetøyglass, og sette kaldt i kjøleskapet til neste dag.

Har du spørsmål eller kommentarer til Matjungelen?
Ta kontakt med oss på post@matjungelen.no
Husk: Du kan gjerne sende inn bilder og videoer fra aktivitetene på SFO til oss på e-post, så legger vi det ut på Jungeltelegrafen.