Epleforskning
Barna får i oppgave å smake på ulike eplesorter og stemme på den sorten de liker best. Deretter blir de utfordret til en blindsmaking for å sjekke om de kan kjenne forskjellen på de ulike sortene. Ypperlig aktivitet å bruke for å markere den norske epledagen, siste tirsdag i september.
Målet med aktiviteten er å vise barna at det finnes mange ulike eplesorter, og at de alle gir forskjellig smaksopplevelse. Når barna kan kjenne nyansene i ulike smaker på ulike eplesorter har de et grunnlag for sammenlikning med tanke på konsistens, farge, smak og lukt. Samtidig utvides ordforrådet når de snakker om mat og smak. Barna lærer også navnene på ulike norske eplesorter, og lærer mer om hvorfor det er positivt å spise norske epler i sesong, med tanke på helse og miljø.
Dere kan gjerne bytte ut eplesortene med andre norske sesongvarer i flere sorter, f.eks ulike sorter plomme, pære, jordbær eller potet.
Tilpasning til COVID-19: Gi hvert barn sin egen smakstallerken med biter av de ulike sortene, slik at barna ikke trenger å forsyne seg av samme skål.

Har du spørsmål eller kommentarer til Matjungelen?
Ta kontakt med oss på post@matjungelen.no
Husk: Du kan gjerne sende inn bilder og videoer fra aktivitetene på SFO til oss på e-post, så legger vi det ut på Jungeltelegrafen.