For SFO

Barna utforsker Matjungelen mens de er på SFO

Dere som SFO-ansatte er Matjungelens viktigste medspillere, som skal guide barna gjennom en jungel av mat.

Aktivitetene for barna er delt inn i fire kategorier;

  • Smak og smaksutvikling
  • Matlaging og måltider
  • Markedsføring og merking av mat
  • Matutvalg og matkjeden fra jord til bord

Aktivitetene er fleksible og lekbaserte, og de fleste tar mellom 30 – 90 minutter å komme seg gjennom.

Dere får veiledere til hvert aktivitetsopplegg med trinnvis forklaring av aktiviteten, huskeliste og tips til ulike måter å gjennomføre oppleggene på – avhengig av antall barn, tid og fasiliteter.

Vi er klar over at SFO’er er svært ulike med tanke på størrelse, timeplan, måltider, bemanning, budsjett og fasiliteter. Derfor er aktivitetene lagt opp slik at dere har fleksibilitet til å velge hvordan de skal legges opp for å passe best mulig med deres lokale SFO-hverdag.

Jungelblomster

Ressurser for

SFO-ansatte

For å gjøre deres oppgave så enkel som mulig finner dere både e-læringsmoduler om mat og miljø, veiledere til aktivitetsopplegg i SFO-tiden og oppskrifter her på denne nettsiden. I tillegg inviterer vi til et praktisk matkurs for SFO-ansatte i august. Her vil vi blant annet vise et par jungeltriks om hvordan man kan lage bærekraftig og næringsrik mat til mange, på et lite budsjett og på kort tid.

Denne e-læringsmodulen er en introduksjon til Matjungelen, og tar deg gjennom alt du trenger å vite før du går i gang.

Er ikke din SFO med i Matjungelen? 

Fortvil ikke – selv om dette er et prosjekt for noen utvalgte pilotskoler på Vestlandet  er målet å finne ut om Matjunglene kan bli et nasjonalt prosjekt, og da er det store muligheter for at flere kan finne veien inn i jungelen. Du kan uansett bruke oppskriftene på nettsiden, og lese nyttige tips og triks på Jungeltelegrafen underveis.

 

Har du lyst til å være med i Matjungelen? Meld din interesse!Har du spørsmål eller kommentarer til Matjungelen?

Ta kontakt med oss på post@matjungelen.no 

Husk: Du kan gjerne sende inn bilder og videoer fra aktivitetene på SFO til oss på e-post, så legger vi det ut på Jungeltelegrafen.

Top